Case rustice versus constructii moderne

Cautarea sau realizarea unei case de vis implica destul de multe etape si poate pune o serie de probleme celor ale caror cunostinte sunt intr-o oarecare masura limitate. Chiar si avand la dispozitie o firma de constructii de top, alegerea aspectului casei noastre este o necesitate de care doar noi ne putem ocupa, iar “lupta” se da ca intotdeauna intre clasic si modern. Fireste ca aceasta alegere are la baza mai multe componente, insa ar trebui ca fiecare dintre beneficiari sa inteleaga cat mai bine avantajele fiecarui tip de constructie in parte, astfel incat decizia sa il poata avantaja.

Rusticul este conceptul care a functionat foarte bine ani de-a randul si care pare sa se intoarca cu forte proaspete. Din ce in ce mai mult beneficiarii care apeleaza la cate o firma de constructii isi doresc sa beneficieze de ceva din naturaletea pamantului, iar pentru aceasta se orienteaza catre materiale care sa le indeplineasca dorintele. Lemnul sau piatra naturala sunt componente care nu doar ca dau o nota de eleganta si rafinament unei case, ci dau si o nota de autenticitate, de intoarcere la radacini, de conectare cu natura.

La polul opus insa se afla constructiile moderne. Materialele noi si inovative, structurile din ce in ce mai usoare insa parca mai rezistente, deschiderile ample si luminozitatea, par sa fie atributele unei constructii pe placul oricui. Asa si este daca stam sa ne gandim, deoarece constructiile moderne ne permit anumite lucruri pe care pana acum nu le credeam posibile gratie unor materiale ale caror caracteristici sunt cu adevarat deosebite.

Daca luam separat cazul otelului, a structurilor metalice, vom constata ca acestea pot sustine fara probleme o constructie, si mai mult decat atat ii pot oferi caracteristici de rezistenta net superioare fata de constructiile uzuale. Otelul are o rezistenta foarte buna atat la intindere cat si la compresiune, iar acest lucru il face sa fie unul dintre cele mai bune materiale, alaturi de lemn, zidarie si beton. Structurile metalice sunt cele care pot urma orice tip de forma se doreste in faza de proiectare si concepere, spre deosebire de constructiile din beton sau zidarie, care sunt statice, fixe si a caror estetica pare de cele mai multe ori anosta si previzibila.

Lupta dintre constructiile moderne si cele traditionale va fi purtata mult timp de aici inainte. Practic dorintele difera in functie de propriile preferinte, in functie de propriile credinte sau chiar cunostinte in domeniu. Fireste, informarea corecta se face doar apeland la firme de constructii specializate precum www.avangart.org, companii care de-a lungul timpului au reusit sa realizeze diverse obiective cu adevarat minunate.

In peisagistica unui oras putem spune ca avem nevoie de ambele tipuri de constructii. Este nevoie si de conservarea unui stil arhitectural vechi, rustic, dar si de influenta unor elemente ce aduc cu ele noul si inovatia. In mod clar, pentru a nu leza privirile nimanui, un plan de pozitionare ar trebui sa fie efectuat inainte de construirea efectiva astfel incat cele doua tipuri de cladiri sa nu faca nicicum nota discordanta.

Share Button