Cat conteaza finisajele in constructii?

Atunci cand construim, intregul proces este unul care ne poate solicita destul de mult. Imaginatia joaca un rol major in intreg procesul, deoarece ne dorim ca in final sa stim cu certitudine ca locuinta sau spatiul detinut respecta toate cerintele si exigentele noastre. Impreuna cu o firma de constructii specializata, acest lucru poate fi realizat relativ repede, ramand in final sa alegem modalitatile de finisare care ne incanta pe noi cel mai mult.

Din punct de vedere constructiv, finisajele se impart in doua categorii majore: finisaje interioare si finisaje exterioare. Pentru cele dintai este important sa avem in vedere conditionarile de spatiu, si in functie de acestea sa alegem produsele care ni se potrivesc cel mai bine. Alegerea unei vopselele lavabile de interior, in tonuri calde si primitoare, va fi in mod cert o alegere potrivita pentru orice tip de camin, alegerea culorilor potrivite putandu-se face si in functie de suprafata interioara cu care lucram.

Desi pot parea a fi detalii minore, aceste lucruri sunt foarte importante, iar o firma de constructii cu experienta te va ajuta sa alegi ceea ce ti se potriveste, astfel incat nivelul schimbarii sa fie zero. Acelasi lucru se intampla si in cazul placarilor cu sisteme ceramice, finisaje interioare prezente mai ales in cazul camerelor cu trafic si utilizare intensa (bai, bucatarii, balcoane, holuri). Si aici este necesar un ochi critic, in baza caruia sa poata fi facute toate modificarile estetice si arhitecturale necesare pentru crearea unei locuinte de vis. O atentie sporita trebuie acordata scafelor si sistemelor de protectie a cladirii, deoarece aceste trebuie sa raspunda unor conditionari legate de spatiu, iar in lipsa unei echipe specializate care sa supravegheze lucrarile, se pot face si greseli care sa interfereze in mod negativ cu imaginea de ansamblu.

In cazul finisajelor exterioare lucrurile devin putin mai complexe, iar aici este foarte important ca o firma de constructii sa cunoasca foarte bine necesitatile utilizatorilor, dar mai ales caracteristicile materialelor folosite. Astazi aceste materiale sunt in mod clar diferentiate si evidentiate de catre producatori, deoarece ele trebuie sa reziste unor solicitari mai mari decat in cazul celor interioare. Vorbim aici despre intemperii dar si despre gradul de uzura, aceste materiale fiind total expuse, neputand fi protejate prin intermediul altor tipuri de sisteme. De aceea este indicat ca aceste materiale destinate mediului exterior sa deserveasca strict acestor scopuri, fara a se face rabat de la calitate, deoarece acest lucru ne poate costa chiar rezultatul final, cel care trebuie sa fie impecabil.

Finisajele dau de fapt caracterul final al unei constructii. Ele sunt importante atat prin prisma costurilor pe care il au materialele de finisare, cat si prin prisma aspectului estetic final, care trebuie sa ne satisfaca pe deplin si care sa fie in concordanta cu planul imaginat avut in stare incipienta. Pentru aceasta insa este nevoie de profesionisti care sa poata realiza aceste tipuri de lucrari, profesionisti precum cei de la www.avangart.org, deoarece finisarea unei locuinte ii da acesteia nota de confort si frumusete pe care fiecare dintre noi ne-o dorim cu atata ardoare.

Share Button