Cum amenajam o mansarda ?

Reamenajarea unei locuinte presupune alocarea unui anumit volum de resurse, deloc putine, de timp si bani. Din categoria cheltuielilor putem spune ca face parte si faptul ca trebuie sa alegem o firma de constructii care sa ne ajute pe parcurs,  astfel incat rezultatul final sa poata fi multumitor. De cele mai multe ori ideile de reamenajare nu sunt bazate pe parerea unui arhitect, insa cel putin ar trebui sa aiba in spate ajutorul unui constructor.

Chiar si cele mai vechi si anoste case pot fi transformate cu ajutorul specialistilor, dupa bunul nostru plac. Fie ca avem idei de reamenjare camerelor de zi, a holurilor sau a mansardelor, cu o firma de constructii serioasa, totul este posibil.

Luand separat cazul mansardelor, vom constata ca aceste tipuri de mini-locuinte sunt de fapt o extensie eficienta a casei sau a apartamentelor de bloc. Practic spatiul care pana acum ramanea ca spatiu tehnic, poate fi astazi transformat astfel incat sa ajunga sa fie locuit. Acest lucru este cu adevarat important deoarece ne ofera posibilitatea de a profita de fiecare metru patrat de suprafata utila a casei noastre, iar aceasta poate fi modelata dupa bunul nostru plac.

Reamenajarea unui astfel de spatiu presupune mai inainte de orice si grija pentru a oferi un spatiu perfect locuibil utilizatorilor sai. Tocmai de aceea trebuie ca mansardele sa fie verificate inainte de inceperea amenajarilor, pentru a vedea astfel ce probleme exista, care sunt bresele prin care factorii atmosferici ne-ar putea pune probleme, sau care sunt zonele prin care apa s-ar putea infiltra.
Tocmai de accea repararea eficienta a acoperisului reprezinta o etapa fara de care nu se poate, deoarece mansarda este puternic expusa intemperiilor, dat fiind faptul ca este gazduita tocmai sub acesta. Umplerea rosturilor si a golurilor, montarea tiglelor acolo unde acestea lipsesc si alte tipuri de astfel de lucrari de reparatii devin asadar imperios necesare pentru protejarea spatiului mansardei.

Ulterior mansarda va trebui protejata cu sisteme de izolare ca si restul cladirii, tocmai pentru a oferi un plus de confort si de eficienta energetica. Sistemul de izolare termica este cel care va ajuta la mentinerea unei temperaturi optime, astfel incat aceasta sa nu fie diferita de restul cladirii. O temperatura distincta ar putea conduce catre aparitia condensului, deoarece aceasta problema survina ca urmare a diferentelor de temperatura. De aceea este indicata realizarea unui astfel de sistem, astfel incat atat mansarda cat si restul cladirii sa fie protejate.
Sistemul de hidroizolare este de asemenea important deoarece acesta este menit sa asigure siguranta in ceea ce priveste infiltrarea apei. Precum bine stim, acoperisul este principala sursa de infiltrare a apelor pluviale, drept pentru care aceasta masura vine cu naturalete, astfel incat sa ne protejeze locuinta.

Este foarte important ca in momentul in care ne dorim o reamenajare a spatiului sa apelam pentru acest lucru la profesionisti. Firmele specializate precum www.avangart.org ne pot ajuta in acest demers, punandu-si amprenta in mod profesional si sigur. In acest fel vom avea certitudinea ca proiectul nostru este pe maini bune si ca realizarea sa se va face in mod corect.

Share Button