Cum sa construim in mod eficient?

Domeniul constructiilor este unul care ofera foarte multe satisfactii, atat celor care activeaza in aceasta arie de activitate cat si beneficiarilor. A construi nu este un lucru simplu, desi poate fi destul de provocator. Este necesar sa ai la baza anumite notiuni pe care nu intotdeauna le poti invata din mers.

A fi constructor presupune mai mult decat orice a avea o gandire analitica si logica. Presupune sa fii pregatit sa infrunti orice fel de problema s-ar putea ivi in teren, si sa raspunzi fiecarei situatii cu promptitudine si cu cele mai bune solutii.

A construi in mod eficient inseamna a respecta cerintele care ne sunt impuse de catre mediul in care vrem sa construim. In aceasta categorie putem include achizitionarea terenului, stabilirea firmei care va executa studiul geotehnic al pamantului, stabilirea adancimii de fundare, executia sapaturii, turnarea fundatiei, realizarea suprastructurii, a acoperisului si realizarea finisajelor. Acestea pot parea a fi foarte multe etape insa din fericire pe piata de profil exista ajutoare in acest sens.

Constructia eficienta a unei case are in vedere si eficientizarea costurilor. In acest caz trebuie sa fim foarte atenti la costurile totale ale lucrarii astfel incat acestea sa nu depaseasca valoarea initiala a investitii. Fiecare beneficiar isi stabileste prioritatile pecuniare in baza devizului pe care un constructor i-l inmaneaza inainte de semnarea contractului si tocmai de aceea este indicat ca orice constructor sa intocmeasca un deviz ante-calcul corect, justificat si care sa acopere cheltuielile ulterioare.

A construi eficient mai inseamna si a folosi materiale de calitate in detrimentul produselor ieftine insa de calitate indoielnica. Cu cat materialelel folosite vor fi mai bune cu atat va creste si nivelul de calitate al constructiei, care astfel nu va fi in pericol de deteriorare. Este de asemenea indicat sa constrruim avand in vedere protejarea eficienta a elementelor structurale impotriva factorilor care le-ar putea afecta, astfel incat reusita in ceea ce priveste constructia sa devina o certitudine.

Utilizarea sculelor si a utilajelor potrivite, a dispozitivelor si a unor echipe specializate de muncitori poate conduce catre un mod eficient de realizare a constructiilor. Practic rapiditatea in executie depinde foarte mult de acesti factori, insa putina lume ia in calcul acest aspect. Daca stam sa analizam, in mod cert o lucrare este mult mai bine executata avand la baza folosirea unor echipe calificate de muncitori, de electricieni, de betonisti, etc, decat in cazul in care am folosi aceeasi echipa la nesfarsit. Durata executiei poate fi periclitata astfel de factorul uman, lucru care este de preferat insa sa nu se intample, deoarece acest lucru poate influenta si prestigiul firmei de constructii in sine.

Avangart.org foloseste echipele specializate de muncitori care sunt coordonati cu experienta. Pentru noi este important sa investim fiecare resursa in lucrarile noastre ca raspuns la investitiile financiare pe care beneficiarii le fac la randul lor. Un client multumit inseamna o munca bine facuta, iar scopul nostru ca si companie de constructii consta tocmai in realizarea acestui aspect. Suntem profesionisti in ceea ce facem, iar acest lucru se vede in rezultatele cu care ne putem mandri zi de zi.

Share Button