De ce este importanta pardoseala unei case?

Din ce in ce mai mult, chiar si in domeniul constructiilor, exista tendinta de a aduce ceva nou care sa capteze atentia beneficiarilor, astfel incat acestia sa si achizitioneze acel produs sau serviciu nou. Ca firma de constructii este foarte important sa fii la curent cu toate aceste noutati, deoarece ele vor atrage multi adepti, iar ele vor trebui realizate, in ipoteza in care se doreste acest lucru.
De ce este importanta pardoseala caselor noastre? Ei bine au apus de mult vremurile in care casele fie aveau pardoseli de lemn fie era folosit direct pamantul ca si “pardoseala naturala”. Astazi, daca apelezi la o firma de constructii vei constata ca practic poti beneficia de orice tip de pardoseala, de modele variate si de culori si texturi menite sa placa si celui mai critic ochi.

Pardoselile au inceput in ultima perioada sa aiba dublu scop. Pe de o parte ele servesc ca si strat de finisare in cazul unei constructii, iar pe de alta unele dintre aceste modele de pardoseli au si rolul de a proteja cladirea de anumiti factori ce ar putea-o influenta in mod negativ. Unul dintre acesti factori este apa, apa care in constructii poate face mai mult rau decat bine. De aceea, special create pentru aceste cazuri, sunt pardoselile cu rol de hidroizolare, care ne pot scuti de eventuale probleme ce pot fi intampinate din cauza infiltratii apei in placa de beton.

Pardoseala devine in acest fel deosebit de importanta, deoarece ea asigura o dubla functionalitate, in functie de dorintele clientului. Pe de alta parte pardoselile se gasesc intr-o gama larga de culori, in functie de paletarul RAL, si mai mult decat atat ele pot fi gasite si in variantele in care nisipul cuartos face parte din structura, astfel incat rezultatul final sa fie asemanator cu aspectul granitului buciardat. Fireste, pentru cei care nu doresc un astfel de finisaj, exista intotdeauna ca solutie rasinile lacuite de finisare, transparente, rezistente la raze ultraviolete.

Este important ca in momentul in care demaram lucrarile de aplicare a unei pardoseli sa avem in vedere si caracteristicile suportului. Acesta trebuie sa fie neted, fara denivelari, fara goluri sau ciobituri, sa fie lipsit de praf si particule de grasime sau uleiuri. Aceste specificatii sunt importante si trebuie respectate deoarece in alt fel ele vor influenta in mod negativ atat aderenta cat si caracteristicile produsului finit. De aceea aceste lucrari se executa cu ajutorul firmelor de constructii specializate, precum www.avangart.org, care ne pot explica pe indelete ce influenta are fiecare aspect in realizarea unei pardoseli perfecte.

Pardoselile sunt finisaje de executie fina in ciuda unui volum de munca destul de greu de gestionat, la care atentia si profesionalismul se vad imediat. Calitatea acestora este vizibila, iar rezultatul final are capacitatea sa uimeasca pe absolut oricine, putand concura chiar cu produse similare naturale, precum piatra naturala, marmura, granitul sau travertinul. Gradul de rezistenta a pardoselilor epoxidice sau poliuretanic este comparabil cu cel al produselor naturale, drept pentru care putem afirma faptul ca ee sunt o solutie potrivita ca strat de acoperire in cadrul constructiilor noastre.

Share Button