Din ce materiale construim?

Constructia de imobile poate ridica uneori anumite intrebari, mai ales in randul persoanelor care sunt mai putin familiarizate cu acest domeniu. Din ce materiale construim si in ce conditii se poate face acest lucru astfel incat sa putem avea garantia ca locuinta noastra este una dintre cele mai bune?

Foarte multe persoane raman fidele sistemului de construire bazat pe elemente din zidarie portanta. Pe de o parte aceasta alegere este justificata de multitudinea de avantaje pe care zidaria le are, multa lume fiind deja obisnuita cu acest material traditional. Zidaria are proprietatea de a se comporta foarte bine in conditii de frig, ea actionand la fel de bine ca material structural cat si ca element izolator. Aceste tipuri de constructii din zidarie se preteaza foarte bine in zonele cu importanta seismica, fiind foarte usor de combinat cu structurile din beton armat.

Atunci cand vorbim despre constructii din beton armat putem fi sigur ca oricine a auzit cate ceva despre acestea. Ele sunt unele dintre cele mai rezistente tipuri de cladiri, atat datorita masivitatii elementelor de constructie cat si armaturilor care pot fi dispuse foarte usor in cadrul acestora. Din nefericire insa tocmai greutatea proprie a constructiilor de acest tip poate deveni un dezavantaj in fata celorlalte tipuri de constructii, insa prin acest lucru nu trebuie sa se inteleaga ca aceste constructii din beton ar fi mai putin rezistente decat restul.

Constructiile metalice sunt astazi un concept care se pune in miscare incet si sigur, iar avantajele atarna greu balanta in favoarea acestor tipuri de constructii. Constructiile metalice au aplicabilitate atat in ceea ce priveste sectorul civil, cat si in ceea ce priveste mediul industrial. Deoarece constructiile de acest tip sunt elastice, ele vor reactiona foarte bine la incarcari seismice, dar in acelasi timp si la intindere si compresiune. Constructiile metalice par a acapara piata de profil in Romania, iar acest lucru este unul imbucurator deoarece astfel putem construi reducand nivelul de poluare si afectand intr-o mai mica masura mediul, si in acelasi timp putem construi case durabile si eficiente pentru a ne satisface exigentele. Constructiile metalice sunt foarte prezente si in mediul industrial acolo unde solicitarile sunt mult mai mari, metalul facand insa fata cu succes oricarui tip de incarcare.

Cele trei tipuri de materiale prezentate anterior sunt cele mai uzuale forme in care se poate prezenta o constructie. Fireste, din acest punct pot deriva si combinatii de materiale care sa ne ajute sa realizam structuri din cele mai eficiente. Pe langa aceasta mai pot fi folosite ca materiale de constructii lemnul sau blocurile BCA, insa prin folosirea acestora ne indreptam catre capitolul care tine de realizarea de structuri usoare.

Misiunea noastra, a celor de la Avangart.org este aceea de a oferi tuturor utilizatorilor cat mai multe informatii cu privire la noutatile din domeniul constructiilor. Informatiile de care dispunem merita sa fie impartasite si clientilor nostri astfel incat si ei sa inteleaga felul in care noi putem realiza proiectele de constructie care ne sunt solicitate.

Share Button