Realizarea unei constructii nu are in vedere doar executarea acesteia la nivel de construire a unor placi si a unor pereti. In mod cert pe parcursul desfasurarii lucrarilor se constata si necesitatea unor lucrari inchideri termoizolante, cele care au la baza eermetizarea anumitpr componente ale constructiei.
Putem include aici realizare de panouri termoizolante si montarea acestora, lucrari pe care noi, cei de la Avangart.org le putem realiza fara nicio problema. In tara noastra cele mai cunoscute lucrari de acest tip in ceea ce priveste inchiderile termoizolante sunt realizate majoritar folosindu-se spuma termoizolanta poliuretanica sau vata minerala. Acestea sunt materialele pe care deja oricine poate spune ca le cunoaste, iar caracteristicile lor sunt unele dintre cele mai bune, judecand cel putin prin prisma coeficientului de izolare termica.
Inchiderile termoizolante folosesc aceste materiale in combinatie cu panourile de sustinere. Aceste panouri termoizolante au domenii larrgi de aplicabilitate, deoarece ele pot fi utilizate atat in mediul industrial cat si in ceea ce priveste constructiile civile, pot fi folosite pentru acoperisuri sau terase, pentru pereti sau pentru placi deopotriva. Cladirile de locuit, halele metalice, spatiile pentru birouri, constructiile agrozootehnice, sau spatiile comerciale sunt doar cateva dintre constructiile ce pot beneficia de pe urma acestor tipuri de lucrari.
Aceste inchideri termoizolante pot in anumite cazuri sa raspunda si anumitor solicitari ce tin de conditiile de exploatare, in speta in ceea ce priveste mediile corozive sau mediile cu agresivitate chimica ridicata, mediile saline sau oricare alte tipuri de astfel de solicitari. Pe de alta parte aceste tipuri de inchideri nu fac referire strict la montarea unor elemente de mari dimensiuni, acoperitoare la nivel de elemente masive de constructii. Este de asemenea necesara o etanseizare a rosturilor, a spatiilor constructive care necesita a fi termoizolate. In acest sens putem folosi o gama ampla de benzi de etansare si materiale din cele mai diverse destinate ermetizarii acestor spatii, fara a crea insa prejudicii din punct de vedere structural.
Spre exemplu, un rost de dilatatie nu va trebui rigidizat prin folosirea unor materiale dure, precum rasinile epoxidice structurale in scopul ermetizarii, deoarece in timp acest lucru nu va conduce decat catre ruperea in timp a elementului de beton in masa lui sau chiar a rasinii sub actiunea sarcinilor. Rolul unui rost de dilatatie este unul foarte bine structurat si consta in faptul ca acesta trebuie sa fie capabil sa preia solicitarile ce provin din miscarile betonului, din contractii si dilatari. De aici problema se transforma in necesitatea de a repara structura de beton si implicit de reorganizare a rosturilor cu rol constructiv, lucru care poate fi insa preintampinat printr-o folosire corecta a materialelor destinate termoizolarii suprafetelor.
Noi avem toate informatiile in acest sens si mai mult decat atat noi suntem cei care am cautat ca in permanenta sa venim in intampinarea clientilor nostri cu cele mai bune solutii si sisteme constructive dedicate fiecarui tip de constructie in parte. Suntem constienti de nevoile tuturor in ceea ce priveste confortul si tocmai de aceea ne este foarte usor sa explicam care sunt considerentele pentru care am alege un anumit sistem sau un altul, fiecare destinate insa sporirii starii noastre de bine.