3 mituri demontate despre case la rosu!

Construirea unei case este probabil unul dintre cele mai provocatoare domenii cu care cineva ar putea interactiona. Fiind un segment atat de vast, in mod cert exista pe diferite teme pareri pro si contra, si oricat de buna ar fi o firma de constructii, ea poate fi afectata de anumite pareri sau mituri, mai mult sau mai putin avizate. Despre aceste mituri vom vorbi in cele ce urmeaza, incercand sa facem lumina in cazul unui subiect destul de controversat, si anume construirea de case la rosu.

O casa la rosu este prezentata de o firma de constructii ca fiind ansamblul format din elementele de rezistenta, la care se adauga structurile auxiliare, care este predata beneficiarului intr-un stadiu in care acesta poate interveni decizional in ceea ce priveste elementele de finisare. De aici deriva intreaga discutie in sensul ca beneficiarii ridica anumite intrebari, ale caror raspunsuri pot fi aflate in cele ce urmeaza.

Primul “mit” ce tine de casele la rosu consta in faptul ca acestea sunt prezentate ca fiind cu mult mai ieftine decat cele la cheie, deoarece investitiile finale vor fi cu mult mai mari pentru beneficiari. Aici discutia poate fi ramificata in mod clar, insa nu exista indicatori care sa confirme faptul ca o astfel de constructie este subevaluata. Din contra, avantajul major al acestor tipuri de constructii este acela ca ofera posibilitatea utilizatorilor de a alege costul final, in sensul ca acestia nu vor mai fi conditionati de plata unor finisaje impuse. Practic fiecare proprietar isi poate alege materialele singur, dar si echipa cu care sa le puna in opera, si chiar si perioada temporala in care sa realizeze aceste lucruri, el platind doar o structura pe care sa o amenajeze ulterior dupa bunul sau plac.

O alta legenda in ceea ce priveste casele la rosu consta in faptul ca acestea prezinta foarte multe greseli de executie, datorate in principal lipsei de “mana de lucru” calificata. Din fericire si acest lucru poate fi demontat cu usurinta, deoarece putem afirma cu certitudine faptul ca pe piata din Romania exista firme specializate pe aceste tipuri de lucrari, ale caror servicii se ridica la nivelul asteptarilor depasindu-l chiar, iar in acest sens ii putem da ca exemplu pe specialistii de pe www.avangart.org. Aici am putut gasi echipe de lucru specializate pe toate categoriile de lucrari, astfel incat acestea sa poata fi executate in deplina cunostinta de cauza, fara greseli si mai ales fara costuri suplimentare.

Un alt mit atribuit in mod eronat caselor la rosu consta in problemele pe care acestea le pot ridica in momentul inceperii lucrarilor de finisare si de montare a instalatiilor. Afirmatia este aceea cum ca o casa la rosu nu va putea fi finisata conform proiectului de executie, ci deviind pe alocuri, facand anumite compromisuri, astfel incat rezultatul final sa fie satisfacator. Raspunsul in acest caz este unul singur si face referire la proiectul de constructie. Atunci cand un astfel de document exista la baza inceperii lucrarilor, practic absolut nimic nu ar trebui sa puna probleme. Fireste, atunci cand vorbim despre nerespectarea acestuia, in mod clar lucrurile se schimba, si nu chiar in bine, insa aici conteaz foarte mult si firma cu care alegem sa lucram.

Vorbind despre case la rosu, despre casele noastre in definitiv, nu putem spune altceva decat ca ar trebui sa alegem ceea ce ni se potriveste, atat din punct de vedere pecuniar, cat mai ales din punct de vedere calitativ. Nu sustinem neaparat sintagma “dai un ban, dar stai in fata!”, insa uneori un serviciu de calitate inseamna in mod automat si investitii, care pana la urma dau caracterul sigurantei si al stabilitatii caselor noastre.

Share Button