Ce nu ne recomanda specialistii in constructii?

Suntem tentati, orgoliosi fiind, sa ne ascultam in anumite momente mai mult vocile interioare decat de cei care ne vor binele in anumite privinte. Vorbind in mod punctual despre constructii, ei bine nu putine sunt cazurile in care “eu stiu mai bine” a avut de pierdut in fata specialistilor de la firma de constructii care au dat un sfat. De multe ori in constructii se aleg drumuri gresite, care nu vor duce niciodata catre ceva bun, deoarece stim cu totii ca drumul cel mai scurt este cel pe care il cunosti cel mai bine.

Lipsa informatiei in domeniul constructiilor costa si nu tocmai putin. Nu intamplator exista specialisti in acest domeniu si nu degeaba este recomandata afilierea cu o firma de constructii care sa ne ghideze pasii. Este riscant sa incercam singuri sa realizam lucrari complexe despre care in mod clar nu stim atat cat ar cunoaste un specialist. Acest lucru poate conduce catre probleme serioase in timpul punerii in opera, cu repercursiuni majore in ceea ce priveste comportarea ulterioara a structurii.

Ce nu trebuie sa facem atunci cand vine vorba despre constructii? Foarte important este sa nu intervenim in ceea ce priveste structura deja existenta sau cea care urmeaza sa fie construita. Romanul este obisnuit sa intervina in anumite lucruri, dovada fiind “contributia” adusa in cazul disparitiei buiandrugilor si a altor elemente constructive care dealtfel au un rol foarte bine stabilit in cadrul structurii. De aceea se marseaza astazi din ce in ce mai mult pe ideea de a proteja pe cat se poate de mult constructiile de interventia umana, tocmai pentru ca acestea sa pastreze caracteristicile corecte, stabilite prin proiect.

Un alt “asa nu” este realizarea etapelor de lucrari cu persoane care nu sunt specializate in acest domeniu. Cu totii cunoastem pe cineva care lucreaza in constructii, cu sau fara forme legale, intre noi fie vorba, mai mult fara, si care realizeaza lucrari de constructii pentru a obtine un ban in plus. Ei bine specialistii ne recomanda sa nu apelam la acesti pseudo-profesionisti, deoarece lucrarea noastra poate fi compromisa in cazul unor greseli de executie. Acest lucru este vital atat pentru functionarea cladirii cat si pentru siguranta noastra ca si utilizatori ai acesteia deoarece multe dintre viciile si defectele de executie pot fi acoperite si mascate temporar, pentru ca mai apoi sa isi arate coltii prin defecte structurale majore.

De aceea, o firma de constructii precum www.avangart.org poate sa ajute foarte mult, deoarece echipele specializate pe grupuri de lucrari pot realiza aceste etape oferind certitudinea ca lucrarea executata este sigura fara doar si poate. De asemenea se primeste in acest caz si o garantie pe lucrare, garantie care are menirea practic sa ofere o certitudine ca si in ipoteza unor defectiuni, acestea pot fi remediate cu ajutorul firmei cu care s-a inceput si finalizat lucrarea.

Alegeri gresite exista oriunde, insa in domeniul constructiilor acestea inseamna mai mult decat o simpla suma de bani. In cele mai multe cazuri vorbim despre vieti omenesti, limitele fiind de fapt pastrarea acestora sau pierderea lor. Ascultand sfaturile specialistilor in constructii atunci nu vor exista probleme, iar casele noastre vor fi cu adevarat sigure si stabile.

Share Button