Cu ce termoizolam locuintele?

Termoizolarea locuintelor este procesul cel mai cunoscut de catre beneficiarii in constructii, si facem referire aici la metodele de lucru. Practic toata lumea stie ce anume se asteapta de la produsul finit, insa specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca ar fi indicat sa alegem un anumit tip de termoizolare, luand in calcul o discutie prealabila cu un reprezentant de la firma de constructii care va pune in opera termosistemul. In acest caz, orice profesionist va putea sa iti recomande un anumit material in functie de ceea ce iti este necesar, in functie de costuri si, fireste, in functie de preferinta.

Izolarea termica a locuintelor este o masura luata in vederea mentinerii unui climat potrivit in interiorul incaperilor, lucru care se va traduce ulterior printr-un grad crescut de eficienta energetica. Acest lucru devine important mai ales in contextul lumii economice actuale, cand energia costa foarte mult, iar nivelul de finantare este foarte mic. In consecinta, optiunea instalarii unui termosistem de catre o firma de constructii, este privita ca o necesitate, una care ne ajuta sa si economisim.

Pe piata de profil exista anumite tipuri de materiale pe care le putem utiliza, si din care il putem alege pe acela care pare a ne satisface cel mai bine exigentele. Unul dintre aceste materiale este polistirenul expandat, pe care toata lumea il cunoaste deoarece este un material ieftin, usor, care se monteaza cu usurinta. Acest material nu este recomandat pentru a fi folosit la interiorul locuintelor, ci la exterior, datorita proprietatilor izolatoare si faptului ca in cazul folosirii interioare nu ar face altceva decat sa fure din spatiu. Deoarece este un material usor, acesta nu va contribui ca si incarcare permanenta in cazul cladirii, in cazul greutatii proprii.

Pe de alta parte polistirenul extrudat este cel comprimat, care poate fi folosit la interiorul locuintelor, acest material fiind unul dintre cele mai bune la acest moment tocmai datorita felului in care este construit. Avand o structura compacta, acest material nu premite trecerea vaporilor de apa, ceea ce conduce la o izolare mai buna si la o eficientizare a consumurilor energetice.

Ultimul, insa nu cel din urma material este reprezentat de catre vata minerala. Aceasta este mai buna decat orice material de izolare, si mai mult decat atat acest material poate fi folosit pentru un spectru larg de termoizolari. Fie ca vorbim despre interioare sau spatiu exterior, despre tavane, fundatii sau pereti, vata minerala se preteaza la orice tip de lucrare cu succes. Mai mult decat atat, este de retinut faptul ca spre deosebire de alte materiale, vata minerala este si un produs eco-friendly, drept pentru care este din ce in ce mai sustinut de catre specialistii firmelor de constructii profesioniste, precum www.avangart.org.

Termoizolarea reprezinta o etapa importanta pentru constructiile noastre, iar datorita acesteia putem mentine un nivel optim de confort de care sa ne putem bucura pe tot parcursul anului. Importanta unui termosistem este de necontestat, drept pentru care specialistii ne recomanda sa realizam aceste lucrari, pentru a ne proteja cat mai bine atat pe noi cat si constructiile noastre.

Share Button