Spuneti stop mutilarii caselor!

Daca pana acum parea ca absolut orice este permis in constructii, in ultimii ani deja se pune un foarte mare accent pe ceea ce inseamna siguranta si confort. Practic orice firma de constructii incearca sa conserve structurile vechi existente, sau sa le construiasca pe cele noi avand in vedere anumite aspecte ce tin de construirea corecta a cladirilor, deoarece, din pacate, destul de multi beneficiari nu par sa ia in calcul consideratiile tehnice care impun respectarea elementelor de constructie.

La orice firma de constructii ai apela, este bine sa stii ca acesti specialisti vor cauta pe cat posibil sa respecte normele de siguranta care iti asigura o sedere confortabila, si mai ales sigura. In ciuda faptului ca unii dintre beneficiari cauta in permanenta sa modifice structura caselor, ori sa isi impuna punctul de vedere in ceea ce priveste construirea celor noi, este bine sa stii ca specialistii in constructii nu vor face compromisuri. Fireste ca facem referire aici la firmele serioase de constructii, la cele avizate, pentru care conteaza siguranta clientului si nu la meseriasii de lemn, care vor face orice pentru obtinerea de profit.

Amenajarea sau mai bine spus reorganizarea spatiului unei locuinte este in mod clar posibila, insa in acest sens trebuie respectate si niste reguli, unele dintre ele chiar logice. Multi dintre utilizatori aleg sa anuleze elemente de constructii care au propriul rol in cadrul constructiilor, si nu au fost puse acolo doar pentru ca nu aveau unde sa fie puse. Putem nota aicibinecunoscutul caz al buiandrugilor, care desi sunt recunoscuti pentru faptul ca sustin foarte bine zidaria (zidaria nu poate sta suspendata de la natura) au si un rol foarte important in cadrul constructiilor.

La fel de cunoscut este si cazul anularilor unor pereti, deoarece beneficiarul doreste mai mult spatiu, insa in aceste cazuri este foarte important sa identificam tipul structurii inainte de a interveni in vreun fel. De aceea o firma de onstructii cu experienta, precum www.avangart.org, iti poate spune cu certitudine ce anume poti face pentru a beneficia de mai mult spatiu in interiorul locuintelor, pastrand insa intacte caracteristicile de rezistenta ale acesteia.

Trebuie sa intelegem foarte bine faptul ca o constructie atunci cand este realizata este prevazuta cu stalpi de sustinere si cu alte elemente de stabilitate tocmai pentru a ne oferi noua un mediu cat mai eficient pentru a ne petrece timpul, dar si pentru a avea siguranta exploatarii caselor noastre. Trebuie sa intelegem ca fiecare lucru mutat de la locul sau sau anulat in urma amenajarilor ne poate costa foarte mult din punct de vedere al rezistentei casei, deoarece acest lucru inseamna ca reducem cu buna stiinta capacitatea portranta a acesteia.

De aceea este indicat sa ne oprim din a ne mai mutila casele. Fie construim ceeace ne place avand grija la dispunerea punctelor de sustinere, fie ne limitam la ceea ce avem voie sa facem in interiorul locuintelor noastre. Siguranta este foarte importanta, iar in cazul constructiilor nu mai putem vorbi despre un coeficient de siguranta unitar, ci vorbim despre siguranta tuturor utilizatorilor cladirii in care incercam sa amenajam spatiul dupa bunul plac.

Share Button